Vali Baruş, Şehit Aileleri ve Gaziler İle İftar Sofrasında Buluştu

Vali Baruş, Şehit Aileleri ve Gaziler İle İftar Sofrasında Buluştu

09-05-2019

Vali Aydın Baruş, Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri onuruna verilen iftar yemeğine eşi Nagihan Baruş ile birlikte katıldı.

Malatya Valiliği ev sahipliğinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonuyla Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri onuruna verilen iftar programına 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Hançeri Sayat, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Mesleki Oda Başkanları, STK temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri katıldı.

İftar öncesi Merkez Hamidiye Camii İmam Hatibi Şükrü Gezen Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

“Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna düzenlenen iftar programına hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Vali Baruş yaptığı konuşmada, “Değerli ailelerimiz sizler bizim ailemizsiniz ve böyle büyük bir ailenin ferdi olmaktan son derece mutluyuz. Sizlerle birlikte olmaktan, her zaman sizlerle sohbet etmekten, sizleri dinlemekten hoşnut oluyoruz ve sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Değerli ailelerimiz hepimizin bildiği gibi dün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Şehit Ailelerimize ve yakınlarına, Gazilerimize Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti. Biz de ilimizde 6 Şehit Ailemize ve bir Gazimize Cumhurbaşkanımızın tevdi etmiş olduğu Devlet Övünç Madalyalarını kendilerine verdik. İstanbul’da 2016 yılında şehit olan kardeşimiz Şehit Polis Memuru Okan Doğan’ın babası Yusuf Doğan’a, Gümüşhane’de Şehit olan kardeşimiz Şehit Uzman Jandarma Çavuş Özgür Tok’un kızı Yaren Tok’a, Fırat Kalkanı Harekâtında Şehit olan kardeşimiz Şehit Astsubay Hüsnü Bilgiç’in babası Fethi Bilgiç’e, Hakkari’de 2016 yılında Şehit olan Kardeşimiz Eyüp Hacıoğlu’nun babası Nihat Hacıoğlu’na, İstanbul’da Şehit olan kardeşimiz Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen’in annesi Elif Dikmen’e, Hakkari’de Şehit olan kardeşimiz Şehit Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan’ın annesi Serpil Canbay’a ve ailesi ile birlikte

gelerek kendisi madalyasını alan Gazi Uzman Çavuş Kürşat Özden’e Devlet Övünç madalyalarını takdim ettik. Biz bu madalyaları onlara vermekten Devletimiz adına fedakârlıklarıyla bizleri gururlandıran, onurlandıran bu şehit kardeşlerimiz ve Gazimizin Devlet Övünç Madalyalarını ailelerine takdim etmekten son derece onur duyduk. Bizlerde onların şerefli emanetini devam ettirmek ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak, Türk Milletinin birlik ve beraberliğini daim kılmak için canımızla, başımızla çalışmaya devam edeceğiz. Sevgili şehit ailelerimiz ve gazilerimiz kesinlikle hüzün duymayın. Şehitlerimizin ve sizlerin emaneti emin ellerdedir. Kahraman ordumuz, kahraman polislerimiz ve kahraman jandarmamız sınır boylarında, memleketin dört bir köşesinde şehit evlatlarımızın emanetini korumak için her türlü fedakârlığı ortaya koyuyor, mücadele ediyorlar bizlerin duası her zaman onlarla. Bu mübarek ay münasebetiyle de Cenabı Haktan ordumuza, askerimize, polisimize ve jandarmamıza yardım eylemesini niyaz ediyorum. Sizleri bu yemeğe iştiraklerinizden dolayı saygıyla selamlıyor çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayının tekrar hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, afiyet olsun diyorum” dedi.

Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri onuruna verilen iftar yemeğinin sonunda okunan yemek duasının ardından Vali Baruş ve eşi misafirlerini uğurladı.

Anket

vbet giriş