Şifa Arayanlar, İspendere İçmeleri’ne Akın Ediyor

Şifa Arayanlar, İspendere İçmeleri’ne Akın Ediyor

29-08-2018

Malatya’nın sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak olan İspendere İçmeleri’nde bir taraftan çalışmalar devam edenken, diğer taraftan da şifa arayan vatandaşlar şifalı sulara akın ediyor. İspendere İçmeleri’ne ilk kez gelen vatandaşlar, artık her yıl geleceklerini belirtiyorlar.

Battalgazi Belediyesi tarafından İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışmalarda yavaş yavaş sona geliniyor. Türkiye’de geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında eğitim üssü konumuna kavuşması için titiz bir çalışma yürütülen İspendere İçmeleri, sürdürülen çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgenin şifa merkezi olacak. İspendere İçmeleri’ne gelen Saim Keklik, “Daha önce buraya çok geldim. Çalışmalar çok güzel. Şelale yapılmış, suyun etrafı yapılmış, yolları yapmışlar. Burası hep toprak yoldu ve geçilmiyordu. Çok güzel olmuş. Hiç bir yere değişmem burayı” diyerek, İspendere İçmeleri’ne üçüncü kez geldiğini söyledi.

“Eski haliyle yeni hali arasında dünya kadar fark var” diyen Ahmet Karakaş ise, “Biz, daha önce buraya geldiğimiz zaman mesela alt yapısı yoktu, düzenleme yoktu, topraktı. Burada sadece kapalı bir sistem vardı. İnsanlar buraya geldiği zaman rahat etmiyordu, düzenli bir şey yoktu. Şuanda çok güzel, modern bir şey olmuş. Yürüyüş alanı, piknik alanı, oturma yerleri gibi baya bir değişiklik var. Şifa yeri olduğu için çok gelen giden oluyordu, fazla oturma yeri yoktu eskiden. Sağlık sorunları olanlar gelir, konaklama yaparlar, iyi olur, rahat rahat 10-15 gün kalırlar. Taşı olan insanlar, taş düşürür, mantara da faydası var” diyerek, sağlık açısından İspendere İçmeleri’nin çok önemli bir merkez olduğunu söyledi.

İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışmaları çok duyduklarını ve görmek için geldiklerini belirten Faruk Taylan da, “İspendere içmelerine gezmeye geldik. Battalgazi Belediyesi’ne ve sayın Selahattin Gürkan'a çok teşekkür ediyoruz çalışmalarından dolayı. Başarılarının devamını diliyoruz. Çok güzel bir doğa güzelliği var burada. Yürüyüş alanları çok güzel, beğendik, tekrar geleceğiz inşallah. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nin sağlık turizme katkısı olacağına düşünüyoruz, bitmek üzere zaten. Çok bahsediliyordu, bizde görmek istedik. Geldik, gördük, beğendik” ifadelerini kullandı.

İstanbul’dan geldiğini belirten bir bayan ise, “Benim böbreklerim kum üretiyor. İstanbul'da doktora gittim, faydasını bulamadım. Bugün 5 gündür geliyorum, iyiyim, faydasını gördüm. Doktora tekrar gittim, böbreklerim biraz temizlenmiş, öyle dedi. İlaçların hiç faydasını görmedim, buranın faydasını gördüm. Malatya'da otursam yirmi gün kalacağım burada. Ama çok iyi olmuş burada hastane ve otel yapılıyor. Öyle olursa senede yine 10 gün gelip, kalacağım. Çok faydasını gördüm, faydası da çok. Dayanamıyordum buraya geldim çok şükür iyiyim. Yemek yiyemiyordum, yemek yiyorum. Ben çok faydasını gördüm. İyi ki böyle bir yer yapmışlar, iyi ki böyle bir yer var. Böyle bir şey yaptığı için başkana teşekkür ediyorum. Sancılara dayanamıyordum gerçekten çok kötüydüm. Safra kesesinde taş olana, kum olana ve idrar yolu enfeksiyonlarına çok iyi. Herkese tavsiye ediyorum, herkes gelsin. Daha önce burayı biliyordum ama bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum, o yüzden gelmiyordum. Ama geldim ki çok iyiymiş” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Anket