Fotoğrafçılar Kiraz Yaprağı Köftesinin Yapım Aşamalarını Fotoğrafladılar

Fotoğrafçılar, kiraz yaprağı köftesinin yapım aşamalarını fotoğrafladılar.

17-10-2023

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD, Sille Sanat Sarayı ve Kumanovo Foto Club (Kuzey Makedonya) ortaklığıyla yürütülen Kültürlerin Buluşması Projesi kapsamında Malatya’nın tescilli yemeği “Kiraz Yaprağı Köftesi” fotoğrafçıların kadrajına takıldı.

Malatyalı kadın fotoğrafçı Meral Göksu Sağdıç bu özel yemeğin çekimi için mekan desteği sağlarken, Fatma Gülbay hünerli elleriyle yemeğe lezzet kattı. Bu güzel yemeği fotoğraflama işi de MAFSAD üyeleri tarafından yapıldı. Yemeğin her aşamasını fotoğraflayarak projeye destek sunan MAFSAD üyeleri ve diğer katılımcılar daha sonra bu enfes yemeğin tadına baktılar.

Proje Koordinatörü ve MAFSAD Başkan Yardımcısı Hatice Konuk, Yeşilyurt Belediyesinin girişimiyle 2020 yılında tescil belgesi alınan “Kiraz Yaprağı Köftesi”nin Malatya’nın en önemli yöresel yemekleri arasında yer aldığını belirtti. “Kiraz Yaprağı Köftesi”nin, Malatya’da birçok evde yapıldığını ve ayrıca özel işletmelerde de insanların beğenisine sunulduğunu ifade eden Konuk, bu özel yemeğin fotoğraflanması için mekan desteği sağlayan Meral Göksu Sağdıç’a, hünerli elleriyle yemeği yapan Fatma Zehra Gülbay’a ve çekim için emek harcayan tüm fotoğrafçılara MAFSAD adına teşekkür etti.

Anket

vbet giriş