İl Özel İdaresinden Sarıkamış Köyü’nde Önemli Sulama Projesi

İl Özel İdaresinden Sarıkamış Köyü’nde Önemli Sulama Projesi

24-10-2019

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilimizin sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve ürün çeşitliliğini sağlamak adına uygulanan projelere bir yenisi daha eklendi.

Merkez Sarıkamış Köyünde DAP kaynakları kullanılarak hayata geçirilen Mango Deresi Sulama Suyu Projesinde toplam sulanabilen alan 500 dekar iken projenin hayata geçmesiyle birlikte sulanan alan 2.000 dekara çıkarılmış oldu. Projeden faydalanacak hane sayısı ise 70’e ulaştı.

Proje ile sulamaya açılan arazilerde başta her türlü sebze üretiminin yanında, şeker pancarı, kavun, karpuz, buğday, arpa gibi çok sayıda ürün yetiştirilen köyde daha modern sulama sistemine geçilmesi sağlandı. Sulama suyu yetersizliğinden dolayı dikim yapılamayan alanlarda yeniden üretime geçilmeye başlandı.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Sarıkamış Köyü Muhtarı Cimşit Şen “Projeden önce tarım arazilerimizi kullanamıyorduk toprak kanallar vardı. 500 dekarlık alanı da su yetersizliğinden dolayı arpa buğday gibi ürünler ekerek değerlendiriyorduk. Projeyle birlikte ekin çeşitliliğimiz arttı, şeker pancarı, sebze gibi ürünlerle arazimizi değerlendirmeye başladık, projede emeği geçen İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

Anket

vbet giriş