Siber Vatan" Malatya Programı İlk Eğitimi Sona Erdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü ile Malatya Turgut Özal Üniversiteleri işbirliğiyle uygulanan "Siber Vatan" programı eğitimlerinin Malatya'daki ilk etabı sona erdi.

05-12-2023

Eğitimin açılış programı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış programında konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, kalkınma ajansları Siber Vatan Programının sistematik ve çok taraflı işbirlikleri çerçevesinde ülkenin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirildiğini söyledi.

Programın amacının bilgi teknolojileri alanlarıyla ilgili eğitim gören öğrencilerin siber güvenlik alanında nitelikli personel olarak yetiştirilmesi ve önemli sertifikasyon programlarının ücretsiz bir şekilde sunularak siber güvenlik alanında istihdamın sağlanması olduğunu kaydeden Yoğunlu, şöyle konuştu:

“Siber Vatan Programı; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülerek tüm ülkeye yayılması amaçlanan bir eğitim ve istihdam programıdır. Program ile özel sektör ve kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu Siber Güvenlik Uzmanlarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Siber Vatan Programı kapsamında İnönü ve Malatya Turgut Özal Üniversitelerinin belirleyeceği 45 öğrenciye (ilk eğitimde İnönü Üniveristesi’nden 30, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden 15 öğrenci) Beyaz Şapkalı Hacker (Certified Ethical Hacker, CEH) eğitimi, Linux işletim sistemi eğitimi, Zararlı Yazılım (Malware) Analizi eğitimi ve Sızma Testi (PenTest) eğitimleri ücretsiz şekilde verilecektir. Eğitimlerin sonunda katılım sağlayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.”

Yoğunlu, eğitim programına katılarak teknik eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmalarda ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapma imkânı sağlanacağını ifade ederek, desteklerinden dolayı Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile İnönü Üniversitesine teşekkür etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise eğitim programına verdikleri desteklerden dolayı Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür etti.

Bentli, kendi üniversitelerinden de programa 15 öğrencinin katılım sağladığını anımsatarak, öğrencilere eğitim programında başarılar diledi.

Yedi gün süren ve Siber Güvenlik Eğitmeni Harun Şeker tarafından verilen programla 45 öğrenciye ilk etapta Beyaz Şapkalı Hacker eğitimi verildi.

Anket

vbet giriş