Vali Kaldırım Merkez Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısında Buluştu

Vali Kaldırım Merkez Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısında Buluştu

12-11-2019

Elazığ Valiliği koordinasyonunda Kültür Park Mamurat'ülAziz Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Vali Yardımcıları Mehmet Fevzi Dönmez, Erkan Kaçmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum müdürleri ile 38 merkez mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları;“Belediye Başkanı olarak sorunları yerinde tespit edebilmek ve sizlerin görüşlerini alabilmek için sizlerle içiçeyiz. Muhtarlık müessesi sosyal ve kültürel hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Vatandaşlarımız sizleri kendine yakın gördüğünden dolayı taleplerini, sorunlarını çok rahat iletebiliyorlar. Bir nevi devlet ile millet arasında köprü görevi görüyorsunuz. Vatandaşlarımıza ve sizlere hizmet getirebilme amacıyla sürekli çalışıyoruz. Bu şehri daha gelişmiş bir hale getirebilme adına hep birlikte çalışacağız. Belediye başkanı olarak istişare kültüründen ödün vermeden, sizleri sürekli dinleyerek, sorunlarınıza sürekli çözüm arayacağız” dedi.

Elazığ’da mahallelerin sorunlarını dinleyerek çözüm bulmak için bu toplantıların fırsata dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çetin Oktay Kaldırım; “ Böyle güzel bir amaca hizmet eden toplantıda sizlerle bir araya geldik. Bundan sonra da belli aralıklarla bir araya geleceğiz. Sorunları görüşeceğiz, istişareler yapacağız, ilimiz merkezindeki siz muhtarlarımızla değerlendirmeler yapıp sorunlarını asgariye indirmek için gayret içerisinde olacağız. Kamu kurumlarıyla, muhtarlarımızla, belediyemizle birlikte kamu hizmetlerini etkin ve verimli şekilde yerine getirmenin gereğini ortak akıl buluşmaları olan bu tür toplantılarda görüşeceğiz” dedi.

Uyum içerisinde olan bir şehiriz ifadelerinde bulunan Vali Kaldırım; “ Hem seçilmişler hem de atanmışlar olarak fevkalade uyum içerisinde çalışan bir huzur şehri, bir güven şehriyiz. Kamu yatırımları itibariyle büyük hizmetler almış, bölgesinde temayüz eden bir şehiriz. Bu tablonun oluşmasında bu şehirde yaşayan herkesin emeği var. Bugünkü toplantımızda da çözüm odaklı olarak sorunları dile getirirsek,  işbirliği içinde sorunların üstesinden nasıl gelebiliriz ve vatandaşı nasıl memnun edebiliriz? Bu bakış açısı toplantımızın başarıyla neticelenmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

Makamlar vatandaşa hizmet için vardır diyen Vali Çetin Oktay Kaldırım; “ Burada seçilmişlerde atanmışlarda kamu hizmeti için bir araya geldik. Makamların var olma ve bizlerin bu makamları işgal etme nedenimiz vatandaşlarımızın varlığıdır,  tek gayemiz onlara hizmet etmektir. Vatandaşı merkeze alan, onun memnuniyetini, hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Dolayısıyla hiçbirimiz bu sorumluluktan kaçma lüksüne sahip değiliz. Kamu hizmeti kutsal bir görevdir. Bu sorumlulukla hareket ederek şehrimizi; daha yaşanabilir, vatandaşların hizmetlere daha rahat ulaşabileceği, ulaşımıyla, altyapısıyla, kültürüyle kısacası tüm alanlarda örnek bir şehir haline hep birlikte getireceğiz” dedi.

Toplantı, daha sonra muhtarların sorun, talep ve önerilerini aktardıkları bölümle devam etti. Bu bölümde Vali Kaldırım, sorunlarla ilgili olarak kurum müdürlerine söz hakkı vererek, mahalle muhtarlarının dile getirdiği sorunlarla ilgili çözümlerin biran önce hayata geçirilmesi talimatını verdi ve yakından takip edeceğini belirtti.

Anket

vbet giriş